Регистрация

Тайландска супа с пиле

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
891
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 ч.л. сусамово олио

3 цели зърна карамфил

2 дафинови листа

1 стрък прясна мащерка

1 глава лук, нарязан на парчета

2 моркова, нарязани на парчета

1 пиле, нарязано на порции

6 ч вода

Гъби

Скариди, по желание

1 стрък лимонена трева, нарязани на 5 см парчета

2 филийки корен галангал

4 листа лайм

Кориандър, по желание

1 ч.л. чили сос

2 с.л. рибен сос

1 1/2 с.л. лимонов сок

 

Сгорещете зехтина и сусамовото олио на силен огън. Добавете карамфила, дафиновия лист, мащерката, лука и морковите. Покрийте за две минути, разбърква се. Добавете пилето отгоре и налейте една чаша вода. Покрийте. Гответе за 5 минути на силен огън. Добавете останалата вода, покрийте, гответе докато заври, след което намалете котлона и оставете да къкри покрито за 30 минути. Отстранявайте пяната от повърхността от време на време. Извадете пилето, обезкостете го и нарежете на хапки. Прецедете бульона и сгорещете 4 чаши докато започне да ври, намалете огъня и добавете галангала, лимонената трева и листата лайм (леко счукани). Добавете гъбите, пилето, скаридите (по желание). Прибавете рибен сос, чили паста. Покрийте, варете още 5 минути. Сервирайте. Добавете лимоновия сок, кориандър и тънко нарязаните люти чушки, по желание.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта