Регистрация

Сьомга с ориз

Автор:
Наталия
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
677
Оцени рецептата

440 г сьомга, консервирана

6 с.л. маргарин

2 с.л. брашно

1 1/4 ч лук, нарязан

1 ч.л. доматено пюре

1 скилидка чесън, обелен и нарязан фино

2 лука шалот, нарязани

1/4 ч.л. сос Табаско

1/4 ч.л. пипер

1/2 ч.л. сол

1/4 ч магданоз, нарязан

1 ч вода

1/2 ч целина, нарязана на кубчета

 

Разтопете маргарина в тиган и отстранете от огъня. Добавят брашното и разбъркайте, докато сместа е гладка. Върнете на огъня и варете, докато стане тъмно кафяво, като се разбърква непрекъснато. Намалете огъня и разбъркайте с лука, шалота, чесъна и целината и варете, докато омекне - около 10 до 15 мин., като разбърквате често. Намалете котлона и оставете да къкри. Разтворете доматеното пюре в 1/4 чаша вода и прибавете при запръжката. Добавете останалата вода, сьомгата и магданоза. Разбърква се добре. Добавете соса табаско, солта и черния пипер. Покрийте и оставете да къкри около 20 минути. Сервирайте върху горещ сварен ориз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта