Регистрация

Сьомга на скара с пикантен черен боб

Автор:
alexander
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
551
Оцени рецептата

225 г черен боб, накиснат

1 малка глава лук, нарязана на кубчета

1 малък морков

1/2 стрък целина

60 г нарязана шунка

2 люти чушлета, без семената и нарязано на кубчета

1 скилидка чесън

1 дафинов лист, завързан с

3 стръка мащерка

5 ч вода

2 скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. едросмлян червен пипер

Сокът на 1/2 лимон

Сокът на 1 лимон

1/3 ч зехтин

2 с.л. пресен босилек - нарязан

680 г сьомга, котлети

 

Смесете в голяма тенджера боба, лука, моркова, целината, шунката, чушките, цялата скилидка чесън, дафиновия лист с мащерката и водата. Оставете да къкри, докато бобът омекне, около 2 часа, като добавяте още вода, колкото е необходимо. Отстранете моркова, целината, мащерката и чесъна и се отцежда останалата течност от готвенето. Разбъркайте боба със счукания чесън, лютия пипер и сока на 1/2 лимон. Заделете. Докато бобът се готви, смесете сока от целия лимон, зехтина и босилека. Полейте сьомгата и оставете в хладилника за 1 час. Изпечете сьомгата над средно силен огън за 4-5 минути от всяка страна, като мажете с част от маринатата всяка минута. Поднесете с порция боб.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта