Супа с чедър
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. несолено масло
1/2 ч фино нарязана целина
1 ч фино нарязан праз (само бялата част)
1/2 ч фино нарязани моркови
4 с.л. универсално брашно
4 ч телешки бульон
1 бутилка светла бира, 330 мл
900 г сирене чедър
Малка щипка лют червен пипер
Прясно смлян черен пипер
Сол на вкус
Пресен див лук, накъсан, за украса
Разтопете маслото в тенджера. Добавете нарязаните на кубчета целина, праз и моркови; варете, като се разбърква, на слаб огън в продължение на 3 минути. Добавете брашното и гответе, като се разбърква, на слаб огън за 2 минути. Добавете бульона и бирата. Оставете да къкри много бавно, така че зеленчуците да омекнат, около 15-20 минути, като се разбърква от време на време. На слаб огън, постепенно се добавя сиренето, като се разбърква с телена бъркалка през цялото време, докато сместа е гладка. Подправете с лют червен, черен пипер и сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ