Регистрация

Супа с чедър

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
27 Nov
|
Видяна:
973
Оцени рецептата

4 с.л. несолено масло

1/2 ч фино нарязана целина

1 ч фино нарязан праз (само бялата част)

1/2 ч фино нарязани моркови

4 с.л. универсално брашно

4 ч телешки бульон

1 бутилка светла бира, 330 мл

900 г сирене чедър

Малка щипка лют червен пипер

Прясно смлян черен пипер

Сол на вкус

Пресен див лук, накъсан, за украса

 

Разтопете маслото в тенджера. Добавете нарязаните на кубчета целина, праз и моркови; варете, като се разбърква, на слаб огън в продължение на 3 минути. Добавете брашното и гответе, като се разбърква, на слаб огън за 2 минути. Добавете бульона и бирата. Оставете да къкри много бавно, така че зеленчуците да омекнат, около 15-20 минути, като се разбърква от време на време. На слаб огън, постепенно се добавя сиренето, като се разбърква с телена бъркалка през цялото време, докато сместа е гладка. Подправете с лют червен, черен пипер и сол.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта