Регистрация

Спаначена бутерка

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
582
Оцени рецептата

450 г бутер тесто

1 с.л. зехтин

1 с.л. масло

450 г пресен спанак, бланширан и отцеден

2 скилидки чесън, счукан

1/4 ч.л. смляно индийско орехче или повече

Сол и прясно смлян черен пипер

2 големи червени чушки, нарязани на парчета от по 3 см и бланширани

За омлетите:

5 яйца

2 ч.л. нарязан див лук

2 ч.л. нарязан магданоз

1 ч.л. фино нарязан пресен естрагон

Сол

2 с.л. масло

225 г кашкавал, нарязан на тънки филийки

225 г шунка, нарязана на тънки филийки

1 яйце, разбито

 

Намаслете леко кръгла тавичка с отделящи се стени. Разточете тестото и го постелете по дъното и стените на тавата. Дръжте останалото тесто в хладилника. Сгорещете олиото и маслото в голям тиган. Добавете спанака и чесъна и задушете, докато омекнат, около 2 - 3 минути. Поръсете с индийско орехче, сол и пипер на вкус. Извадете от съда. Добавете червените чушки в тигана и запържете леко за кратко. Отстранете от огъня и оставете настрана. За омлетите: Разбийте леко яйцата, билките и сол на вкус. Разтопете 1 с.л. масло в тиган за омлет и покрийте хубаво дъното. Изсипете половината яйчена смес и разпределете равномерно. Изпържете омлети от цялата смес. При поднасяне: Сложете решетката на фурната най-долу и загрейте до 180С. Подредете съставките в подготвената тава в следния ред: 1 омлет, 1/2 спанак, 1/2 сирене, 1/2 шунка и всички червени чушки. Повторете с останалите продукти. Разточете останалото тесто на слой с дебелина 0,5 см. Изрежете кръг с големината на тавата. Покрийте омлета и слепете хубаво. Направете няколко прореза с остър нож по повърхността. Намажете с разбитото яйце. Поставете съда в тавичка за печене и печете около 70 - 75 минути. Охладете леко. Извадете от формичката за печене и поднесете топло.

 





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта