Регистрация

Сос с тахан и лешници

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1207
Оцени рецептата

1 ч лешници, обелени

2 скилидки чесън, счукан

1/3 ч тахан

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

1/2 ч вода или колкото е необходимо

Сол на вкус

 

Заделете няколко цели лешника за гарнитура, а останалите препечете в голям тиган, на средна температура, до златисто, около 5 минути. Отстранете кожата, като разтриете лешниците с кухненска кърпа. Смелете ги в кухненски робот. В дълбока купа смесете чесъна с тахана. Поръсете с лимонов сок, разбивайки с вилица. Бавно поръсете водата, като продължавате да биете с вилица, докато сместа стане с консистенция малко по-гъста от течна сметана. Смесете лешниците с тахана. Добавете солта и се разбърква, докато се смесят. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на няколко часа, за да се слеят вкусовете. Сервирайте гарнирано със заделените лешници.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта