Регистрация

Солена треска по португалски

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
08 Sep
|
Видяна:
2234
Оцени рецептата

900 г сушена риба треска

2 големи глави лук, нарязан на филийки

6 с.л. масло

1 скилидка чесън, счукан

3 големи картофа

2 с.л. галета

10 зелени маслини, без костилките

10 черни маслини

4 твърдо сварени яйца

1/2 ч наситнен пресен магданоз:

Винен оцет

Зехтин

Прясно смлян черен пипер

 

Накиснете треската в студена вода за около 24 часа или докато не се навлажни напълно. Сменете водата два или три пъти. Отцежда се внимателно. Прехвърлете рибата в тенджерата и добавете достатъчно студена вода, за да се покрие. Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри за около 15 минути или до омекване на рибата. Отцедете и обезкостете месото. Накъсайте го на големи парчета, като премахнете и кожата. Задушете лука в 3 супени лъжици масло, докато омекне и е златист на цвят. Добавете чесъна. Сварете необелените картофи в леко подсолена вода. Когато омекнат (след около 20 минути), отстранете от котлона, поставете под течаща студена вода и обелете. Отцедете и нарежете на парчета.

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете йенска тенджера с останалите три супени лъжици масло. Подредете слой от половината картофи, след това половината треска, след това половината лук. Поръсете с малко черен пипер и повторете слоевете. Поръсете с галета. Пече се в продължение на 15 минути или докато леко покафенее. Преди да сервирате, гарнирате отгоре с маслини и яйца; поръсва се с магданоз. Сервирайте с винен оцет и олио в отделна купичка и черен пипер в малка чиния.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта