Сладко-кисело свинско с ананас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 жълтък
2 супени лъжици вода
1 супена лъжица универсално брашно
1 супена лъжица царевично нишесте
450 г свинско месо - нарязано на кубчета от по 2,5 см
2 чаши фъстъчено олио
1 скилидка чесън - счукан
2 зелени чушки
1 чаша парченца ананас в сок
3 чаши лепкав ориз
За соса:
3/4 чаша вода
1 супена лъжица царевично нишесте
1 супена лъжица соев сос
1 супена лъжица кетчуп
4 супени лъжици захар
4 с.л. винен оцет
лют сос
На соса:
Смесете водата и царевичното нишесте, до гладкост. Прибавете кетчупа, соевия сос, захарта, оцета и, ако желаете, няколко капки лют сос. Оставете настрана.
На свинското:
Разбийте жълтъка с вода. Прибавете 1 супена лъжица брашно и 1 супена лъжица царевично нишесте, разбъркайте хубаво. Добавете кубчетата свинско месо и разбъркайте, така че да се покрият добре. Отстранете излишната смес от свинското. Поставете тиган върху котлона и добавете олиото на дълбочина от около 2-3 см. Загрява се до 170 градуса. Добавете отцеденото месо и гответе до златисто кафяво, около 10-13 минути. Отстранява се с решетъчна лъжица и дръжте месото на топло. Излейте всичкото олио и избършете тигана с хартиена кърпа. Върнете 2 супени лъжици от олиото в тигана. Сложете на средно-висока температура. Когато маслото е горещо, добавете чесъна и зелените чушки. Разбъркайте за около 2 минути, или докато чесънът е светло кафяв. Добавете ананаса, предварително приготвения сос и свинското месо. Разбърквайте сместа докато заври и се сгъсти (около 1-1/2 минути). Сервирайте върху горещ ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ