Регистрация

Сладко-кисело свинско с ананас

Автор:
Надежда
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
657
Оцени рецептата

1 жълтък

2 супени лъжици вода

1 супена лъжица универсално брашно

1 супена лъжица царевично нишесте

450 г свинско месо - нарязано на кубчета от по 2,5 см

2 чаши фъстъчено олио

1 скилидка чесън - счукан

2 зелени чушки

1 чаша парченца ананас в сок

3 чаши лепкав ориз

За соса:

3/4 чаша вода

1 супена лъжица царевично нишесте

1 супена лъжица соев сос

1 супена лъжица кетчуп

4 супени лъжици захар

4 с.л. винен оцет

лют сос

 

На соса:

Смесете водата и царевичното нишесте, до гладкост. Прибавете кетчупа, соевия сос, захарта, оцета и, ако желаете, няколко капки лют сос. Оставете настрана.

На свинското:

Разбийте жълтъка с вода. Прибавете 1 супена лъжица брашно и 1 супена лъжица царевично нишесте, разбъркайте хубаво. Добавете кубчетата свинско месо и разбъркайте, така че да се покрият добре. Отстранете излишната смес от свинското. Поставете тиган върху котлона и добавете олиото на дълбочина от около 2-3 см. Загрява се до 170 градуса. Добавете отцеденото месо и гответе до златисто кафяво, около 10-13 минути. Отстранява се с решетъчна лъжица и дръжте месото на топло. Излейте всичкото олио и избършете тигана с хартиена кърпа. Върнете 2 супени лъжици от олиото в тигана. Сложете на средно-висока температура. Когато маслото е горещо, добавете чесъна и зелените чушки. Разбъркайте за около 2 минути, или докато чесънът е светло кафяв. Добавете ананаса, предварително приготвения сос и свинското месо. Разбърквайте сместа докато заври и се сгъсти (около 1-1/2 минути). Сервирайте върху горещ ориз.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта