Регистрация

Сладко-кисели морски дарове

Автор:
irina
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
922
Оцени рецептата

1/3 ч захар

1/3 ч бял винен оцет

1/3 ч пилешки бульон

2 с.л. соев сос

1 с.л. сухо шери

1 1/2 с.л. царевично нишесте

3 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. фино счукан пресен джинджифил

225 г средно големи пресни скариди, обелени и почистени

225 г миди, разполовени

1 морков, нарязан на тънки филийки

1/2 ч бамбукови кълнове, нарязани на филийки

1 зелена чушка, нарязана на кубчета

5 стръка зелен лук, нарязан на парчета от по 4 см

1/4 ч.л. сол

6 квадратчета от по 5 см инстантен китайски ориз

 

В купа смесете захарта, оцета, бульона, соевия сос, шерито и царевичното нишесте и оставете настрана. Поставете уок или тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете 1 1/2 с.л. зехтин. Когато зехтинът започне да се нагрява, добавете чесъна и джинджифила. Разбъркайте веднъж, след това добавете скаридите и мидите и се запържва при разбъркване, докато скаридите порозовеят, а мидите станат непрозрачни (около 3 минути). Извадете от тигана и заделете. Загрейте останалата мазнина в тигана. Добавете морковите и бамбука и се разбърква за 3 минути, като се добавят няколко капки вода, ако съдът изглежда сух. Добавете чушката, лука и солта и се разбърква за една минута. Върнете скаридите и мидите в тигана. Добавете соса в тигана и варете, като се разбърква, докато сосът забълбука и се сгъсти. Изключете огъня, покрийте и поддържайте горещо, докато пържите ориза според указанията на опаковката. Изсипете сместа с морските дарове в затоплена купа. Сложете ориза в чиния и полейте веднага със сместа с морски дарове.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта