Регистрация

Скариди с тиквено семе

Автор:
roni
|
Дата:
30 Sep
|
Видяна:
622
Оцени рецептата

450 г скариди

1/2 ч лук, нарязан фино

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. растително масло

2 с.л. брашно

1 консерва (225 г) домати, нарязани

1 люто чушле

1 1/2 ч.л. кориандър, смлян

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. разтворим пилешки бульон

1/2 ч.л. захар

1/2 ч тиквено семе, препечено

2 с.л. сок от лайм

За гарниране:

Горещ сварен ориз

 

В голям тиган, запържете лука и чесъна в мазнината, докато омекнат, но без да покафеняват; прибавете брашното. Добавете неотцедените домати, нарязаното ситно люто чушле, кориандъра, солта, бульона и захарта. Готви се до сгъстяване. Добавете скаридите. Покрийте и оставете да къкри за около 10 минути или докато скаридите се сготвят, като се разбърква често. При разбъркване се добавят тиквените семки и сокът от лайм, оставете да се сгорещи. Сервирайте веднага върху горещ ориз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта