Регистрация

Сенегалска яхния с просо

Автор:
desislavva
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
1452
Оцени рецептата

2 с.л. олио

2 ч зеле, нарязано едро

1 ч лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан

1/4 ч.л. смлян червен пипер

1/2 ч.л. къри на прах

1/4 ч.л. мащерка

1 консерва от 410 г домати, цели, белени

1 ч зеленчуков бульон

2 с.л. фъстъчено масло

2 ч сладки картофи, нарязани на кубчета

1 1/2 ч жълта ряпа, нарязана на кубчета

1 ч моркови, нарязани на 1 см парчета

1 ч нахут, сварен

2 ч просо, сварено

 

Сгорещете олиото в тенджера на умерено-силен огън. Добавете зелето, лука и джинджифила и гответе, като се разбърква, докато зелето омекне. Добавете червения пипер, кърито на прах и мащерката. Добавете доматите, като ги натрошите с гърба на лъжицата. Добавете бульона и фъстъченото масло и се разбърква, докато сместа е напълно гладка. Добавете картофите, ряпата, моркова и нахута. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 35 минути. Поднесете върху просото.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта