Регистрация

Севиче Солеро

Автор:
любомира
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
834
Оцени рецептата

450 г скариди, почистени, обелени и нарязани

450 г филе от риба берикс

1 с.л. зехтин

1 с.л. пресен портокалов сок

1 с.л. бял оцет

1/2 ч прясно изцеден лимонов сок

1 с.л. чесън - нарязан

1 с.л. червен лук, нарязан

3/8 ч нарязана червена чушка

1 люто чушле, нарязано на кубчета, със семената

Щипка смлян кимион

1 ч.л. сол

1 ч кориандър, листа, нарязан

2 с.л. пюре от маракуя

ендивия - за гарнитура

ленти чушка и филийки лимон - за гарнитура

 

Сварете скаридите във вряща вода, колкото да ги покрие за 1 минута. Прецедете и се съхраняват в хладилник, покрити, докато се охладят. Смесете берикса на кубчета, зехтина, портокаловия сок, оцета, лимоновия сок, чесъна, лука, чушката, лютото чушле, кимиона, солта, магданоза и пюрето от маракуя в голяма купа. Добавете скаридите. Покрийте и мариновайте в хладилника за поне 6 часа. Сервирайте върху ендивия или маруля, гарнирано с ленти чушка и филийки лимон.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта