Регистрация

Свинско с черни китайски гъби

Автор:
Благослава
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1038
Оцени рецептата

340 г обезкостена свинска плешка

1/2 с.л. тъмен соев сос

1/4 ч черни китайски гъби

3/4 ч бамбук

1/2 ч воден кестен

6 тънки резена джинджифил

1 с.л. лют сос

1/3 ч бульон

2 стръка зелен лук

2 с.л. фъстъчено олио

 

Измийте и накиснете гъбите в топла вода за 45 минути. Нарежете свинското месо на ленти от по 2,5 см. Мариновайте в тъмен соев сос. През това време нарежете бамбука на ленти от по 2,5 см, а водния кестен на тънки филийки. Смесете лютия сос с бульона. Нарежете на тънки парчета зеления лук диагонално. Отцедете и измийте гъбите, нарежете тънко.

Сгорещете тиган и добавете олиото. Когато започне да пуши, добавете свинското и запържете за около 1 минута или докато изглежда леко изсъхнало. Прибавете бамбука, водния кестен, гъбите и джинджифила и запържете със свинското месо за 1 минута. Изсипете течните съставки бързо около стените на тигана. Разбърквайте непрекъснато, докато сосът се редуцира почти напълно. Добавете зеления лук в последната минута. Сервирайте.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта