Свинско с черни китайски гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г обезкостена свинска плешка
1/2 с.л. тъмен соев сос
1/4 ч черни китайски гъби
3/4 ч бамбук
1/2 ч воден кестен
6 тънки резена джинджифил
1 с.л. лют сос
1/3 ч бульон
2 стръка зелен лук
2 с.л. фъстъчено олио
Измийте и накиснете гъбите в топла вода за 45 минути. Нарежете свинското месо на ленти от по 2,5 см. Мариновайте в тъмен соев сос. През това време нарежете бамбука на ленти от по 2,5 см, а водния кестен на тънки филийки. Смесете лютия сос с бульона. Нарежете на тънки парчета зеления лук диагонално. Отцедете и измийте гъбите, нарежете тънко.
Сгорещете тиган и добавете олиото. Когато започне да пуши, добавете свинското и запържете за около 1 минута или докато изглежда леко изсъхнало. Прибавете бамбука, водния кестен, гъбите и джинджифила и запържете със свинското месо за 1 минута. Изсипете течните съставки бързо около стените на тигана. Разбърквайте непрекъснато, докато сосът се редуцира почти напълно. Добавете зеления лук в последната минута. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ