Регистрация

Свински кюфтенца по китайски

Автор:
margarita
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
876
Оцени рецептата

1 резен джинджифил, обелен и счукан

1 стрък зелен лук; бялата част само, наситнен

450 г свинска кайма

8 водни кестена, ситно нарязани

1 1/2 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

2 ч.л. соев сос

Олио за пържене

 

Смесете каймата, джинджифила, лука, кестените, царевичното нишесте, захарта, солта и соевия сос. Оформете топчици с диаметър около 2-3 см. Добавете олио в дълбок тиган за пържене на маслена баня. Сгорещете много добре. Изпържете кюфтенцата, по няколко наведнъж, до златисто кафяво. Когато са готови, ще изплуват на повърхността. Отцедете върху салфетки и дръжте на топло в слаба фурна (100 градуса).





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта