Сандвичи с рачешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г рачешко месо
1 с.л. сухо шери
1 ч.л. сол
1/8 ч.л. бял пипер
1 с.л. пресен копър, нарязан
1 с.л. масло
1 с.л. брашно
1 жълтък
1 ч лека сметана
6 филийки бял хляб
В голяма купа смесете рачешкото, шерито, солта, черния пипер и копъра и се оставя настрана. Разтопете маслото в тенджера, отстранете от котлона и се добавя брашното. В малка купа разбийте жълтъка със сметаната и бързо добавете тази смес към запръжката от масло и брашно с телена бъркалка. Върнете тигана на котлона и варете бавно, като бъркате постоянно за една минута или две, докато сместа се сгъсти; не позволявайте да заври. Изсипете соса върху рачешкото и разбийте с лъжица, докато съставките са добре комбинирани. Опитайте на вкус за сол. Изрежете четири малки кръга от всяка филийка хляб с помощта на формичка за бисквитки или малка чашка. Препечете го леко от едната страна. Намажете неизпечената страна щедро с рачешката смес. Изпечете до кафяво под грила на фурната. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ