Регистрация

Руска Пасха с прясно сирене и плодове

Автор:
marto
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
621
Оцени рецептата

1,3 кг прясно сирене

8 жълтъка, добре разбити

680 г захар

2 ч пълномаслена сметана

По 115 г нарязани, бланширани бадеми, смесени захаросани плодове и стафиди

Семената на 2 шушулки ванилия

 

Прокарайте сиренето през много фино сито и го смесете добре с жълтъците и кристалната захар. Добавят се 2 чаши сметана и се разбива до гладкост. Добавете по 115 г нарязани, бланширани бадеми, смесени захаросани плодове и стафиди. Овкусете със семената от две шушулки ванилия и разбъркайте, докато плодовете са равномерно разпределени. Постелете дъното и стените на пирамидална форма за пасха (или чиста саксия) с фин тензух, потопен в студена вода и отцеден. Изсипете сместа със сирене във формата и прегънете тензуха, така че да я покрие напълно. Сложете някаква тежест отгоре и оставете да се отцежда в продължение на 24 часа. Извадете от формата и украсете.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта