Розова леща по индийски
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
2 ч розова леща
1 1/2 л вода
сол
1 ч.л. куркума
1 ч.л. тамаринд паста
1/4 ч зехтин
1 ч.л. кимион, семена
1 голяма глава лук, нарязан
6 скилидки чесън, счукан
1 малко парче корен джинджифил, нарязан, около 2-3 см
1/2 ч.л. сухо червено чили чушле, натрошено
Измийте лещата и се вари във вода със солта, куркумата и тамаринда на умерен огън за 20 минути. Сгорещете олио в тенджера. Добавете семената кимион и се запържва за минута. Добавете лука, чесъна и джинджифила и се запържва, докато лукът се зачерви и омекне. Добавете чилито и се разбърква в продължение на 30 секунди. Махнете от котлона и се изсипва върху лещата, разбърква се добре и се оставя отново да заври. Поднесете с ориз.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ