Регистрация

Ризото с копър и шам фъстък

Автор:
ivanka
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
941
Оцени рецептата

2 ч пилешки бульон, смесен с

1 ч вода

1 с.л. масло или маргарин

2 с.л. зехтин

1 ч фино нарязан лук

1 средно голяма грудка копър, подрязан и нарязан на кубчета

1 средно голяма зелена чушка, без семената и едро нарязана

2 скилидки чесън, счукан

1 1/2 ч ориз

1/3 ч шам фъстък, нарязан едро

Прясно смлян черен пипер на вкус

1/4 ч настърган пармезан

 

1. Загрейте смесените бульон и вода на средно-слаб огън. Дръжте на топло.

2. В голям тиган, за предпочитане с незалепващо покритие или голяма тенджера, загрейте маслото

и олиото на умерен огън. Добавете лука, копъра и чушката и запържете 5 минути. Добавете чесъна и запържете за около 1 минути.

3. Добавете ориза и гответе още 2 минути. Бавно започнете да добавяте течността, по един черпак наведнъж. Гответе, покрито, на средно-слаб огън 10 минути, като се разбърква от време на време. Добавете течността бавно и се разбърква често. Изчакайте, докато течността се абсорбира всеки път, преди да добавите следващия черпак. Повторете процеса на готвене, покрито, още 10 минути.

4. Свалете капака и продължите с добавянето на течността, като се разбърква често. Ризотото трябва да се готви за около 30 минути.

5. Добавете шам фъстъка, чушката и пармезана в готовото ризото, като се разбърква, докато се смесят.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта