Ризото с копър и шам фъстък
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч пилешки бульон, смесен с
1 ч вода
1 с.л. масло или маргарин
2 с.л. зехтин
1 ч фино нарязан лук
1 средно голяма грудка копър, подрязан и нарязан на кубчета
1 средно голяма зелена чушка, без семената и едро нарязана
2 скилидки чесън, счукан
1 1/2 ч ориз
1/3 ч шам фъстък, нарязан едро
Прясно смлян черен пипер на вкус
1/4 ч настърган пармезан
1. Загрейте смесените бульон и вода на средно-слаб огън. Дръжте на топло.
2. В голям тиган, за предпочитане с незалепващо покритие или голяма тенджера, загрейте маслото
и олиото на умерен огън. Добавете лука, копъра и чушката и запържете 5 минути. Добавете чесъна и запържете за около 1 минути.
3. Добавете ориза и гответе още 2 минути. Бавно започнете да добавяте течността, по един черпак наведнъж. Гответе, покрито, на средно-слаб огън 10 минути, като се разбърква от време на време. Добавете течността бавно и се разбърква често. Изчакайте, докато течността се абсорбира всеки път, преди да добавите следващия черпак. Повторете процеса на готвене, покрито, още 10 минути.
4. Свалете капака и продължите с добавянето на течността, като се разбърква често. Ризотото трябва да се готви за около 30 минути.
5. Добавете шам фъстъка, чушката и пармезана в готовото ризото, като се разбърква, докато се смесят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ