Регистрация

Рачешко къри от Шри Ланка

Автор:
dobrinska
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
837
Оцени рецептата

3 средно големи рака

50 г лук шалот

2 зелени чилита

3 скилидки чесън

3 резена джинджифил

25 г кокос

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. сминдух

1/2 ч.л. чили на прах

2 ч.л. червен пипер

5 см пръчка канела

25 г къри на прах

50 г листа кориандър

250 мл кокосово мляко, разредено

250 мл кокосово мляко, гъсто

Сокът на 1 лайм

1 ч.л. сол

2 ч.л. оризово брашно

 

Поставете раците във вряща вода за 5 минути, след това извадете и почистете. Счупете раците на желаните порции и строшете леко черупката, за да може месото да се извади по-лесно. Нарежете лука и лютите чушки, чесъна и джинджифила и настържете кокосовия орех. Поставете раците в тенджера и добавете лука, лютите чушки, чесъна, джинджифила, куркумата, сминдуха, чилито на прах, червения пипер на прах, канелата, кърито на прах, къри листата, кориандъра и разреденото кокосово мляко и варете, докато раците са готови. Смесете гъстото кокосово мляко с лимоновия сок, солта, настъргания кокосов орех и оризовото брашно и ги добавете в тигана. Разбъркайте и варете на слаб огън за около 10 мин. Извадете пръчката канела преди сервиране.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта