Регистрация

Рагу по провансалски

Автор:
dobrinska
|
Дата:
22 Jun
|
Видяна:
628
Оцени рецептата

2 големи патладжана - нарязани на кубчета

1 ч черни маслини

8 домата, нарязани на четвъртинки по дължина

450 г пресни картофи, нарязани на четвъртинки

2 пакета по 280 г печурки

2 жълти тикви, нарязани на 3-сантиметрови кубчета

2 червени чушки, нарязани на ленти

4 стръка целина, нарязана на тънки филийки

1/4 ч сушена мащерка

1/4 ч сушен босилек

12 скилидки чесън, цели

2/4 ч червено вино

6 ч зеленчуков бульон или вода

1 ч.л. черен пипер

 

Загрейте фурната до 190ºС.

Смесете всички съставки в дълбок съд за печене.

Сложете във фурната и варете, непокрито, за около 4 часа, като се разбърква на всеки 30 минути. Добавете още вино или зеленчуков бульон, ако течността се изпари твърде бързо. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта