Регистрация

Пюре от тиква със сирена и песто

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
780
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/2 тиква (около 2 кг да е парчето с кората, ако е сурово; можете и да си купите парче 1,4-1,5 кг директно изпечено)

2 топки моцарела

2-3 домата

1 малък буркан готово босилеково песто

зехтин

черен пипер

200 г сирене чедър или твърд кашкавал

ядки по желание (орехи, бадеми, каше, лешници)

Начин на приготвяне:

Тиквата изпечете на фурна, като намазните парчето със зехтин и поръсите с малко сол. Можете директно да си купите около1,5 кг печена тиква. След това издълбайте сърцевината с вилица, за да стане на влакна. Не бива да мачкате на пюре.

Рендосайте избраното от вас жълто сирене и нежно смесете с тиквата. Разпределете в купички за суфле или крем карамел, като ги напълните на 2/3. Отгоре намажете песто, после сложете резени домати и на финала - шайби моцарела. По желание поръсете с нарязани ядки. Запечете на 180 градуса за 15-18 минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта