Регистрация

Пържени рачешки топчици със сос с оцет

Автор:
Savatova
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
675
Оцени рецептата

225 г прясно сварено рачешко месо

60 г свинска сланина

6 обелени водни кестена

1 стрък зелен лук

2 яйца

2 с.л. сухо шери

1 ч.л. сол

2 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил

2 ч олио за пържене

За соса с оцет:

2 с.л. балсамов оцет

1 с.л. жълт оризов оцет

2 ч.л. светъл соев сос

1/2 ч.л. захар

 

Нарежете сланината на кубчета. Подрежете и нарежете зеления лук на парчета от по 3 см. Сложете водния кестен и зеления лук в пасатор и разбийте. Добавете рачешкото и сланината и разбийте на кайма. Добавете яйцата, шерито, солта, царевичното нишесте и смления джинджифил. Разбийте 3-4 пъти до смесване. Сгорещете олиото в голям тиган. Оформете топчици от по 1 ч.л. от сместа с рачешко. Запържете ги до кафяво. Отцедете. За соса с оцет: Смесете съставките в плитка купа; сложете в чинийка за сос в чиния за сервиране и обгражда с рачешките топчици.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта