Пържени рачешки топчици със сос с оцет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г прясно сварено рачешко месо
60 г свинска сланина
6 обелени водни кестена
1 стрък зелен лук
2 яйца
2 с.л. сухо шери
1 ч.л. сол
2 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил
2 ч олио за пържене
За соса с оцет:
2 с.л. балсамов оцет
1 с.л. жълт оризов оцет
2 ч.л. светъл соев сос
1/2 ч.л. захар
Нарежете сланината на кубчета. Подрежете и нарежете зеления лук на парчета от по 3 см. Сложете водния кестен и зеления лук в пасатор и разбийте. Добавете рачешкото и сланината и разбийте на кайма. Добавете яйцата, шерито, солта, царевичното нишесте и смления джинджифил. Разбийте 3-4 пъти до смесване. Сгорещете олиото в голям тиган. Оформете топчици от по 1 ч.л. от сместа с рачешко. Запържете ги до кафяво. Отцедете. За соса с оцет: Смесете съставките в плитка купа; сложете в чинийка за сос в чиния за сервиране и обгражда с рачешките топчици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ