Регистрация

Пържени миди в кошница от картофи

Автор:
Благослава
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
913
Оцени рецептата

12 пресни миди, бланширани

12 филийки бамбукови кълнове

12 резена морков

12 тънки филийки броколи

2 ч накъсана маруля

2 средно големи картофа, обелени и настъргани наедро

1/2 ч.л. сол

4 ч олио за пържене на маслена баня

3 резена пресен джинджифил

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. фъстъчено олио

1 щипка сол

2/3 ч пилешки бульон

2 с.л. джин

1/2 ч.л. захар

1/4 ч.л. бял пипер

2 ч.л. светъл соев сос

Царевично нишесте, разтворено с малко вода на паста

 

Изплакнете картофите в студена вода два пъти; накиснете ги за 30 минути в студена подсолена вода; изплакнете и отцедете. Бавно сгорещете олио за пържене на маслена баня в тиган до средно горещо. Поръсете картофите с царевично нишесте. Подредете ги в телена цедка, така че да се образува дълбока кошница. Натиснете ги на място с друга цедка или затоплена купа. Изпържете, докато започнат да покафеняват. Отстранете от олиото. Отцедете. Заделете. Не махайте от цедката. Загрейте олиото до много горещо, но без да пуши. Изпържете картофите в цедката отново, докато са кафяви и хрупкави. Поставете кошницата в гнездо от маруля.

Загрейте тиган до средно висока температура. Запържете филийките джинджифил и чесън. Извадете, когато започнат да покафеняват и изхвърлете. Когато тиган е горещ, добавете фъстъченото олио и солта. Разбъркайте. Добавете бамбука и морковите се разбърква в продължение на 1 минута. Добавете бульона. Когато бульонът заври, добавете мидите, броколите, захарта, белия пипер, джина и соевия сос. Запържете, като разбърквате за 1 мин. Добавете паста от царевично нишесте за сгъстяване. Прехвърлете в картофената кошница. Поднесете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта