Регистрация

Пържени калмари с лют сос

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
660
Оцени рецептата

680 г пресни калмари, почистени

4 с.л. растително масло

1 голяма глава лук, ситно нарязан

4 скилидки чесън, счукан

2 големи червени чилита, тънко нарязани (или на вкус)

1 ч.л. пресен джинджифил, нарязан на тънки филийки

1 с.л. рибен сос

1 с.л. сос от стриди

2 с.л. оризов оцет

1 ч.л. сол

1 ч.л. кафява захар

1 ч.л. бял пипер

4 с.л. пресен кориандър, нарязан

 

Сварете частично калмарите в продължение на 3 минути в малка тенджера. Отцедете и оставете настрана. Загрейте олиото в тиган и леко задушете лука, чесъна, лютите чушки и джинджифила до златисто кафяво. Добавете сепията, рибения сос, соса от стриди, виното, солта, захарта и черния пипер и продължете да готвите около 1 минута. Гарнирайте с листа кориандър и сервирайте горещо.

 





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта