Регистрация

Пържени банички със свинска и телешка кайма

Автор:
петя добрева
|
Дата:
19 May
|
Видяна:
665
Оцени рецептата

За пълнежа:

1 1/2 с.л. зехтин

1 с.л. брашно

115 г фино смляно телешко

340 г свинска кайма

1 ч лук, нарязан

1/2 ч зелен лук; нарязан

1/4 ч магданоз

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. риган

За тестото:

2 1/2 ч брашно

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч мазнина

2 яйца, разбити

1/2 ч мляко

олио за пържене

 

За пълнежа: Смесете олиото и брашното в голям тиган. Добавете следващите четири съставки. Гответе, докато месото вече не е розово. Добавете подправките. Отцедете излишната мазнина. Охладете, преди да напълните тестото. За тестото: Пресейте брашното, солта и бакпулвера в купа. Разбърква се добре. Нарежете мазнината. Смесете млякото и разбитите яйца и се добавят към брашнената смес. Разделете тестото на 10 парчета. Разточете всяка на кръг. Поставете по няколко супени лъжици от сместа с месо в един от краищата на тестото. Прегънете. Навлажнете краищата с вода. Слепете с вилица. Загрейте олио във фритюрник на 180С. Изпържете баничките до златисто. Извадете от мазнината и отцедете върху хартия.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта