Регистрация

Пържен сладолед

Автор:
yasen
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
859
Оцени рецептата

1 1/2 ч брашно

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

1 с.л. растително масло

2 големи жълтъка, леко разбити

3/4 ч бира

8 топки сладолед; с вкус по избор

2 ч корнфлейкс, натрошен леко

1 л фъстъчено олио

2 големи белтъка

 

Пригответе течното тесто един ден предварително. Смесете брашното, захарта, солта, олиото и жълтъка в купа. Постепенно добавете бирата. Оставете в хладилника за една нощ. Също така, в деня преди сервиране, покрийте топките сладолед обилно с натрошения корнфлейкс. Поставете топките сладолед в най-студената част на фризера и се замразява за една нощ. Когато сте готови да поднесете, загрейте фъстъченото олио във фритюрник или дълбок съд, до 190 градуса. Разбийте белтъците на сняг и ги добавете в течното тесто. Покрийте 2-3 от топките сладолед напълно и обилно с тестото и се слагат в горещото олио. Увеличете котлона, за да се поддържа температурата от 190 градуса и изпържете сладоледа до златисто кафяво. Извадете с решетъчна лъжица и оставете върху хартиени кърпи, за да се отцеди за кратко. Сервирайте веднага. Повторете с останалите топки сладолед.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта