Пържен сладолед
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч брашно
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. растително масло
2 големи жълтъка, леко разбити
3/4 ч бира
8 топки сладолед; с вкус по избор
2 ч корнфлейкс, натрошен леко
1 л фъстъчено олио
2 големи белтъка
Пригответе течното тесто един ден предварително. Смесете брашното, захарта, солта, олиото и жълтъка в купа. Постепенно добавете бирата. Оставете в хладилника за една нощ. Също така, в деня преди сервиране, покрийте топките сладолед обилно с натрошения корнфлейкс. Поставете топките сладолед в най-студената част на фризера и се замразява за една нощ. Когато сте готови да поднесете, загрейте фъстъченото олио във фритюрник или дълбок съд, до 190 градуса. Разбийте белтъците на сняг и ги добавете в течното тесто. Покрийте 2-3 от топките сладолед напълно и обилно с тестото и се слагат в горещото олио. Увеличете котлона, за да се поддържа температурата от 190 градуса и изпържете сладоледа до златисто кафяво. Извадете с решетъчна лъжица и оставете върху хартиени кърпи, за да се отцеди за кратко. Сервирайте веднага. Повторете с останалите топки сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ