Регистрация

Пържен булгур с кедрови ядки

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1000
Оцени рецептата

1 ч булгур - едро смлян

2 ч студена вода

Щипка смляна канела

Сол на вкус

1/4 ч кедрови ядки, препечени в

2 с.л. масло

 

Загрейте сух тиган и добавете булгура; разбъркайте докато се загрее и усетите аромата, само за няколко минути. В покрита тенджера, сложете булгура, водата, канелата и солта. Оставете да заври без капака. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито в продължение на 10 минути. Изключете котлона. Оставя се да престои в съда за 5 минути преди да свалите капака. Сервира се в голяма купа, гарнирано с печени кедрови ядки.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта