Пълнозърнест киш с червена и жълта чушка и теменужки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
2 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1 щипка сол
1/2 ч маргарин, мек
1/2 ч ледена вода
Масло за намазване
Щипка брашно
За пълнежа:
1/2 ч масло или маргарин
1 с.л. слънчогледово олио
2 глави лук, нарязан на тънки филийки
1/2 червена чушка, без семената нарязана на филийки
1/2 жълта чушка, без семената нарязана на филийки
3 с.л. листенца от лилави теменужки
2-3 големи яйца
1/2 ч настърган Чедър
1 1/4 ч мляко
Сол и черен пипер
Пресейте брашното и солта в голяма купа. Нарежете маргарина в брашното с нож, а след това леко разтрийте с върховете на пръстите си, докато сместа заприлича фина галета. Добавете ледената вода и се смесва с нож, докато се получи твърдо тесто. Извадете тестото, завийте го във фолио и оставете в хладилника в продължение на 5-10 минути. Загрейте фурната до 180 градуса. На леко набрашнена мраморна или дървена повърхност разточете тестото на тънък кръг, достатъчно голям, за да се побере в тавичката за пай. Намажете я с масло и сложете тестото. Заделете. За да направите плънката, загрейте маслото и зехтина в плитък тиган, сложете лука и чушките и леко задушете, докато зеленчуците са меки, но без да покафеняват. Добавете теменужките. Разбийте яйцата и се разбъркват с настърганото сирене и млякото. Подправете на вкус. Изсипете сместа лука и чушката в яйчената смес и се разбърква добре. Изсипете в приготвената тава. Печете във фурната за 25-30 минути, докато тестото започне да покафенява. Сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ