Регистрация

Пълнозърнест киш с червена и жълта чушка и теменужки

Автор:
трайкова
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
699
Оцени рецептата

За тестото:

2 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 щипка сол

1/2 ч маргарин, мек

1/2 ч ледена вода

Масло за намазване

Щипка брашно

За пълнежа:

1/2 ч масло или маргарин

1 с.л. слънчогледово олио

2 глави лук, нарязан на тънки филийки

1/2 червена чушка, без семената нарязана на филийки

1/2 жълта чушка, без семената нарязана на филийки

3 с.л. листенца от лилави теменужки

2-3 големи яйца

1/2 ч настърган Чедър

1 1/4 ч мляко

Сол и черен пипер

 

Пресейте брашното и солта в голяма купа. Нарежете маргарина в брашното с нож, а след това леко разтрийте с върховете на пръстите си, докато сместа заприлича фина галета. Добавете ледената вода и се смесва с нож, докато се получи твърдо тесто. Извадете тестото, завийте го във фолио и оставете в хладилника в продължение на 5-10 минути. Загрейте фурната до 180 градуса. На леко набрашнена мраморна или дървена повърхност разточете тестото на тънък кръг, достатъчно голям, за да се побере в тавичката за пай. Намажете я с масло и сложете тестото. Заделете. За да направите плънката, загрейте маслото и зехтина в плитък тиган, сложете лука и чушките и леко задушете, докато зеленчуците са меки, но без да покафеняват. Добавете теменужките. Разбийте яйцата и се разбъркват с настърганото сирене и млякото. Подправете на вкус. Изсипете сместа лука и чушката в яйчената смес и се разбърква добре. Изсипете в приготвената тава. Печете във фурната за 25-30 минути, докато тестото започне да покафенява. Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта