Регистрация

Пълнено тофу

Автор:
alexander
|
Дата:
03 Jan
|
Видяна:
873
Оцени рецептата

2 кг тофу

1/2 ч сусамово олио

1/4 ч тамаринд

 

Намачкайте хубаво тофуто. Поставете тофуто отгоре. Притиснете и завържете краищата на тензуха. Поставете някаква тежест отгоре. След като се отцеди за около 1 час, издълбайте около 2-3 см. Напълнете издълбаното тофу в гевгира с любимия си пълнеж. Покрийте с останалото тофу. Притиснете и загладете повърхността. Намаслете подходяща тава и покрийте гевгира, така че да можете да обърнете тофуто в нея. Махнете тензуха. Смесете сусамовото олио и тамаринда. Намажете тофуто с тази смес. Пече се покрито на 200 градуса в продължение на 1 час. Махнете капака, намажете и върнете във фурната, да се изпече непокрито до златисто - около 1 час. Намажете поне още веднъж със соса по време на печене.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта