Регистрация

Прясно сирене по индийски

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
29 Dec
|
Видяна:
978
Оцени рецептата

1 1/2 л пълномаслено мляко

1 1/2 ч култивирана мътеница

 

Изсипете млякото в 4 л тенджера. Оставете да заври на средно силен огън, като се разбърква от време на време. Намалете огъня до умерен и разбъркайте с мътеницата. Когато се образува изварата, свалете съда от огъня и се оставя да престои, частично покрит, в продължение на 10 минути. Постелете гевгир с двоен слой навлажнен тензух. Завържете над мивката или в купа, ако искате да запазите суроватката. Внимателно изсипете изварата и суроватката в тензух. Съберете ъглите на кърпата и вържете с кухненски канап. Окачете чантата от тензух над кранчето на мивката и оставете сиренето да се отцеди за 1 час или докато се сгъсти като кисело мляко. Ако времето е топло, оставете чантата от тензух в гевгир, вързан над чиния, за да събира капките и се съхранява в хладилник, докато сиренето се сгъсти. Развийте сиренето от тензуха и използвайте веднага или покрийте и се съхранява в хладилник до 4 дни.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта