Регистрация

Поширана Сьомга със сос холандез

Автор:
Savatova
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
1407
Оцени рецептата

3 ч вода

1 ч.л. сол

4 цели зърна черен пипер

3 лимонови резенчета

3 стръка магданоз

1 глава лук, нарязан

1 дафинов лист

900 г сьомга, котлети

За соса:

3 жълтъка

1 с.л. лимонов сок

1/2 ч масло

 

Пригответе соса. Загрейте водата, солта, пипера, лимоновите резенчета, магданоза, лука и дафиновия лист до кипене, след това намалете огъня. Покрийте и задушете за 5 мин. Поставете пържолите сьомга в съда, добавете вода, ако е необходимо за покриване на пържолите. Кипнете и намалете огъня. Варете в продължение на 12-15 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Поднесете със соса. За соса: Разбъркайте жълтъците и лимоновия сок енергично в тенджера. Добавя се 1/4 чаша от маслото и се разбърква, над много слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато маслото се разтопи. Добавете останалото масло. Продължете да разбърквате енергично, докато маслото се разтопи и сосът се сгъсти. Сервира се топло или със стайна температура.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта