Регистрация

Пица с морски дарове

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
20 Sep
|
Видяна:
839
Оцени рецептата

4 големи скариди

4 големи морски миди

2 скилидки чесън, фино счукан

2 с.л. чеснов зехтин

1 стрък зелен лук, нарязан на филийки

Тесто за пица с мащерка

Зехтин и царевично брашно за намазване на тавата

3/4 ч сос за пица с мащерка

85 г настъргана моцарела

85 г козе сирене

 

Измийте, обелете и почистете скаридите и ги срежете наполовина по дължина. Измийте и срежете наполовина мидите. Отцедете и подсушете върху хартиени кърпи. Запържете чесъна в зехтина на средно слаб огън, докато омекне. Не бива да покафенява. Намалете огъня и добавете скаридите и мидите. Гответе в продължение на 1 - 2 минути. Прехвърлят се в чиния, за да се охладят. Добавете нарязания лук и задушете на умерен огън за 3 минути. Извадете от съда, но заделете мазнината. Загрейте фурната до 210 градуса. Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Намажете тава за печене с малко зехтин и поръсете с царевично брашно. Сложете тестото и подрежете краищата. Печете 10 минути. Извадете от фурната и леко намажете с малко зехтин. Разпръснете половината моцарела и половината от соса. Сега добавете натрошеното козе сирене, скаридите и мидите и изсипете останалата част от соса. Поръсете с останалата моцарела. Пече се в продължение на 15 до 20 минути.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта