Регистрация

Пита с морски дарове

Автор:
gabi
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
535
Оцени рецептата

225 г скариди, обелени и почистени и нарязани на малки кубчета

1/4 ч зехтин

1 средно голяма глава лук

1 скилидка чесън (или на вкус)

340 г гъби, нарязани на филийки

1 1/2 ч зеленчуци (като патладжан или тиквички), нарязани на малки кубчета

Сол и пипер (на вкус)

1 1/2 ч кус-кус, сварен

Питки

 

В малко количество зехтин, леко задушете лука и чесъна, докато лукът омекне, но не е съвсем прозрачен. Сгорещете останалия зехтин в тиган и добавете зеленчуците и гъбите. Запържете, докато зеленчуците са почти меки. Опитайте на вкус и добавете сол, черен пипер и каквито подправки предпочитате - риган, босилек и червен пипер, например. Добавете скаридите и варете, докато порозовеят, около една минута или две. Не гответе прекалено дълго. Прехвърлете сместа в купа. Добавете кускуса и се разбърква много добре. Охладете за няколко часа или за през нощта. Напълнете в питка хляб (може с малко домати) и сервирайте.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта