Регистрация

Пироги

Автор:
Генчев
|
Дата:
27 Jan
|
Видяна:
1339
Оцени рецептата

1 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1 яйце

4 с.л. студена вода

 

Смесете всички съставки с достатъчно вода, за да направите меко тесто. След като го омесите добре, разточете на тънък слой. Нарежете тестото на 60 квадрата. Във всеки квадрат, поставете една чаена лъжичка от предпочитания си пълнеж. Сгънете наполовина, така че да се получат триъгълници. Защипете хубаво краищата. Внимателно пуснете в подсолена вряща вода и варете, докато всички изплуват на повърхността на водата и варете в продължение на още 5 минути. Отцедете много добре. Поставят се в чиния и се поливат със златисто кафяво масло.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта