Регистрация

Пилешки рулца с аспержи

Автор:
hodjeva
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1024
Оцени рецептата

12 пресни аспержи

4 (по 115 г) половинки пилешки гърди, обезкостени, без кожата

1/4 ч (35 г) настърган кашкавал

2 ч нарязани гъби

3 с.л. бяло сухо вино

1 ч.л. лимонов сок

1/2 с.л. сушен естрагон

1 ч.л. фино нарязан пресен магданоз

 

Подрежете краищата на аспержите и ги обелете. Заделете. Почистете пилешкото от мазнините. Поставете всяка гърда между восъчна хартия и изтънете с чукче за месо до слой с 0,5 см дебелина. Поставете 3 аспержи във всяка пилешка гърда и покрийте с 1 ч.л. сирене. Навийте надлъжно; закрепете с дървени шишове. Поставете със затворената страна надолу в стъклена тавичка за пай, покрита със спрей за готвене. Покрийте с найлоново фолио, като пробиете малка дупка в единия ъгъл. Сложете в микровълновата фурна на висока мощност за 5 - 6 минути. или до готовност. Оставете пилешките рула да престоят покрити за 5 минути. Смесете гъбите и виното, сока от лимон и естрагона. Сложете в микровълновата фурна на висока мощност за 2-3 минути. Разбъркайте веднъж. Добавете магданоза. Извадете рулцата от бульона, сложете в чиния за сервиране и полейте с гъбения сос.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта