Регистрация

Пилешки бутчета по индийски

Автор:
Благослава
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
959
Оцени рецептата

900 г пилешки бутчета

1 1/2 с.л. растително масло

1/2 ч.л. червен оцветител за храни

Сол на вкус

1/2 ч.л. черен пипер

1 - 2 ч.л. чесън на прах

1 средно голяма глава лук – по желание

1 ч кисело мляко

1 ч.л. Гарам Масала

1/2 лимон или лайм, нарязан

 

Махнете кожата на бутчетата. Направете няколко разреза във всяко парче. Подсушете със салфетки. Смесете олиото, оцветителя, всички подправки и лука (по желание) в киселото мляко. Мариновайте пилето със сместа за 4 или 5 часа, за през нощта най-добре. Печете пилешките бутчета на 200 градуса за 30 мин. Няма нужда да се загрява предварително фурната. Поливайте с маринатата от време на време. Поръсете с Гарам Масала. Украсете с резени лимон и няколко листа кориандър (по желание).





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта