Регистрация

Пилешка яхния с леща и плодове

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
820
Оцени рецептата

4 пилешки бутчета

2 средно големи глави лук, ситно нарязан на кубчета

2 стръка целина, ситно нарязана на кубчета

2 средно големи моркова, обелени, ситно нарязани на кубчета

2 с.л. къри на прах

3 ч пилешки бульон или вода

2 ч ябълков сок или сайдер

1/2 ч леща

Сол и лют червен пипер на вкус

450 г картофи, обелени и нарязани на кубчета

1 ч.л. сушен копър

1 ч нискомаслено кисело мляко

1 ч нарязани обелени ябълки

12 стръка магданоз

 

Сложете пилешкото, с кожата надолу, в тенджера и добавете лука, целината и морковите. Поръсете с къри на прах. Покрийте и варете на средно-слаб огън, като се разбърква от време на време, 15 минути. Добавете бульона, ябълковия сок, лещата, солта и червения пипер и се готви 20 минути. Добавете картофите и копъра и гответе още 20 минути. Охлажда се, покрийте и се съхранява в хладилник. Точно преди сервиране, претоплете супата на умерен огън. Смесете с киселото мляко и добавете ябълките. Налейте супата в супник. Гарнира се с клончета магданоз и се сервира веднага, заедно с чиния нарязана папая и авокадо с малко лимонов сок като добавка.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта