Пиле, глазирано с желе от чушки и джинджифил
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 бр. пилешки гърди, половинки, обезкостени и без кожата
8 ч.л.зехтин, разделен
4 ч.л. подправка кейджън
1/4 ч лук, червен, нарязан ситно
1 к.л. джинджифил, наситнен
1/4 ч оцет, бял винен
1/4 ч желе от червено халапеньо
1/2 ч пилешки бульон
Намажете всяка пилешка гърда с 1 чаена лъжичка зехтин; поръсете всяка порция с 1 чаена лъжичка подправка кейджън и оставете настрана. В голям тиган с незалепващо дъно, поставете останалия зехтин и сгорещете на среден огън. Прибавете пилето и гответе, като обръщате, за около 10 минути или докато пилето покафенее от всички страни. Извадете пилешкото и дръжте на топло. В същия тиган, добавете лука и гответе в продължение на 3 минути или докато лукът поомекне. Добавете джинджифила през последната минута на готвенето. След това прибавете оцета; увеличете котлона, ако е необходимо, и гответе, докато оцетът почти се изпари. Добавете желето от чушки и гответе, докато желето се разтвори. Добавете бульона в тигана, върнете пилето в тигана и гответе, като обръщате, около 5 минути или докато сосът намалее и пилето се глазира. Подредете пилешкото на поднос за сервиране и полейте с останалия сос. Гарнира се с чушки халапеньо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ