Регистрация

Пиле, глазирано с желе от чушки и джинджифил

Автор:
benito
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
936
Оцени рецептата

4 бр. пилешки гърди, половинки, обезкостени и без кожата

8 ч.л.зехтин, разделен

4 ч.л. подправка кейджън

1/4 ч лук, червен, нарязан ситно

1 к.л. джинджифил, наситнен

1/4 ч оцет, бял винен

1/4 ч желе от червено халапеньо

1/2 ч пилешки бульон

 

Намажете всяка пилешка гърда с 1 чаена лъжичка зехтин; поръсете всяка порция с 1 чаена лъжичка подправка кейджън и оставете настрана. В голям тиган с незалепващо дъно, поставете останалия зехтин и сгорещете на среден огън. Прибавете пилето и гответе, като обръщате, за около 10 минути или докато пилето покафенее от всички страни. Извадете пилешкото и дръжте на топло. В същия тиган, добавете лука и гответе в продължение на 3 минути или докато лукът поомекне. Добавете джинджифила през последната минута на готвенето. След това прибавете оцета; увеличете котлона, ако е необходимо, и гответе, докато оцетът почти се изпари. Добавете желето от чушки и гответе, докато желето се разтвори. Добавете бульона в тигана, върнете пилето в тигана и гответе, като обръщате, около 5 минути или докато сосът намалее и пилето се глазира. Подредете пилешкото на поднос за сервиране и полейте с останалия сос. Гарнира се с чушки халапеньо.





Виж още от категория "Желета и конфитюри"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта