Регистрация

Пикантно сирене с подправки

Автор:
dobrinska
|
Дата:
28 Aug
|
Видяна:
734
Оцени рецептата

1 1/2 ч настъргано швейцарско сирене или грюер

1 ч настъргана гауда

1 с.л. нарязан пресен босилек или риган (или 1 чаена лъжичка сушен босилек или риган, натрошен)

2 ч.л. дижонска горчица

1 ч.л. бяло вино

сос Уорчестър

сос табаско на вкус

филийки печена червена чушка (по желание)

стръкчета прясна мащерка, розмарин и / или чубрица (по желание)

бланширан карфиол и / или броколи цветчета, варени

разполовени пресни картофи

питки

 

В купата на кухненски робот, смесете сирената и оставете да омекнат. Добавете босилека или ригана, горчицата, соса Уорчестър и лютия сос, разбийте с електрически миксер на ниска скорост, или покрийте с капак и пюрирайте докато се съчетаят добре. Оформете на топка. Разточете на кръг с дебелина около 2,5 см. Увийте в прозрачно найлоново фолио и оставете в хладилника за няколко часа или за през нощта. Извадете от фолиото и поставете в тиган. Нарежете на 6 парчета като пица. Сложете тигана върху скарата или грила. Покрийте и опушете в продължение на 5 до 7 минути или до омекване, като проверявате често, за да се уверите, че сиренето не се е разтопило прекалено. (Не бива да се разтича.) Покрийте всеки резен с парче чушка. Поднесете с топли зеленчуци и питки.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта