Печено сирене с мед, орехи и ликьор
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 парчета от по 150 г бяло сирене
80 г орехи
50-80 г стафиди по желание
4 с.л. коняк, може и ром или друг ароматен алкохол
6 с.л. мед
2 ч.л. кафява захар
малко канела по желание
Начин на приготвяне:
Поставете всяка плочка бяло сирене върху индивидуален лист алуминиево фолио. Леко надупчете с вилица като внимавате да не натрошите бучките - хубаво е да останат цели. Полейте с ароматния алкохол, поръсете с орехи и стафиди и покапете с по 2 с.л. мед. На финала поръсете с по 1 ч.л. кафява захар, която да създаде приятна карамелена коричка. Завийте на вързопчета. За по-сигурно сложете във втори индивидуален лист алуминиево фолио и завийте още веднъж. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
След изваждане изчакайте 10 минути да се охлади. Разгърнете, прехвърлете в чинии, като поръсите изпопадалите орехи и стафиди във фолиото по време на печенето. Покапете с по още 1 с.л. мед и по желание на финала ръснете малко канела на прах. Сервирайте. Това е диеално мезе за качествено червено вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ