Регистрация

Печено сирене с мед, орехи и ликьор

Автор:
lubo
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
242
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 парчета от по 150 г бяло сирене

80 г орехи

50-80 г стафиди по желание

4 с.л. коняк, може и ром или друг ароматен алкохол

6 с.л. мед

2 ч.л. кафява захар

малко канела по желание

 

Начин на приготвяне:

Поставете всяка плочка бяло сирене върху индивидуален лист алуминиево фолио. Леко надупчете с вилица като внимавате да не натрошите бучките - хубаво е да останат цели. Полейте с ароматния алкохол, поръсете с орехи и стафиди и покапете с по 2 с.л. мед. На финала поръсете с по 1 ч.л. кафява захар, която да създаде приятна карамелена коричка. Завийте на вързопчета. За по-сигурно сложете във втори индивидуален лист алуминиево фолио и завийте още веднъж. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

След изваждане изчакайте 10 минути да се охлади. Разгърнете, прехвърлете в чинии, като поръсите изпопадалите орехи и стафиди във фолиото по време на печенето. Покапете с по още 1 с.л. мед и по желание на финала ръснете малко канела на прах. Сервирайте. Това е диеално мезе за качествено червено вино.

 





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта