Регистрация

Печени ябълки по виенски

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
756
Оцени рецептата

6 големи ябълки

1/2 ч сладко от малини без семки

Настърганата кора от 1/2 портокал

1/2 ч ситно нарязани орехи или бадеми

3 с.л. захар

 

Почистете ябълките в основата и обелете кората на около 1/3 от края надолу от стеблото. Набодете останалата част от кората с вилица. Поставете ябълките в голяма дълбока тенджера и се добавя вода на дълбочина от 0,6 см. Смесете конфитюра с портокаловата кора и ядките, напълнете центъра на всяка ябълка, след това поръсете със захар. Оставете водата да заври, след това покрийте с капак и намалете котлона. Оставете да къкри 20-30 минути, в зависимост от големината на ябълките. Полейте 2-3 пъти със соковете от съда. За глазурата, свалете капака и когато ябълките се охладят, поръсете отгоре с допълнително захар; изпечете под грила на фурната, докато леко покафенеят. Бъдете внимателни, тъй като покафеняват много бързо. Сервират се топли, охладени или студени.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта