Регистрация

Печени морски дарове на скара

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
09 Dec
|
Видяна:
1023
Оцени рецептата

340 г средно големи скариди, белени и почистени

340 г миди

340 г филе сьомга

1 ч ситно нарязани домати

1 ч ситно нарязано манго

2 грейпфрута - белени и нарязани на парчета

3 портокала - белени и нарязани на парчета

4 лайма - белени и нарязани на парчета

1/2 ч ситно нарязан червен лук

2 люти чушлета, наситнени

4 ч пресен сок от лайм

1 ч нарязан кориандър

2 с.л. захар

Сол и прясно смлян черен пипер

 

В голяма нереактивна купа, смесете мидите, сьомгата, скаридите, доматите, мангото, лука, лютите чушки и лимоновия сок. Мариновайте в продължение на 3 часа в хладилника.

Изпечете на скарата, само колкото да се отбележи върху месото - 30-60 секунди. Нарежете на малки кубчета. Точно преди сервиране отцедете колкото е възможно повече сок от лайм от плодовете и добавете кориандъра, захарта, мидите и сьомгата. Разбъркайте внимателно. 





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта