Регистрация

Печена гъска с пълнеж от чесън, лук и градински чай

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
986
Оцени рецептата

За пълнежа:

1/4 ч неосолено масло

2 малки глави лук, ситно нарязан

2 стръка целина, нарязани на кубчета

5 скилидки чесън, нарязан

1 пакет готова хлебна плънка, 400 г

5 1/2 с.л. смлян сушен градински чай

3/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. сушен риган, натрошен

1/2 ч.л. сушена мащерка, натрошена

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч.л. микс италиански подправки

2 разбити яйца

1 ч пилешки бульон

За гъската:

1 гъска, без мазнината, около 5 кг

1 лимон, разполовен

3 резена бекон

 

За пълнежа: Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Добавете лука, целината и чесъна и задушете, докато омекнат, около 8 минути. Смесете хлебната плънка, градинския чай, солта, ригана, мащерката, черния пипер и италианските подправки в голяма купа. Добавете сместа с лука и яйцата. Добавете бульона и се разбърква много добре. Заделете. За гъската: Загрейте фурната до 225ºС. Изплакнете гъската отвътре и отвън; подсушете, като се използват хартиени кърпи за ръце. Втрийте гъската отвътре и отвън с разполовения лимон. Поръсете със сол и пипер на вкус. Напълнете кухината и шията хлабаво с плънка. Поставете останалата плънка в малка намаслена тавичка и се покрива с фолио. Разтъркайте между месото и кожата на гърдите, за да се отпусне кожата. Поставете филийки бекон под кожата на гърдите. Увийте гъската в тензух. Поставете я върху решетка в тава за печене. Пече се 30 мин. Намалете огъня до 180С. Продължете да печете, като мажете със соковете на всеки 20 минути, около 1 час и 20

минути. Поставете плънката в покрит съд за печене във фурната по време на последните 40 минути. Махнете тензуха. Прехвърлете гъската в чиния. Поднесете пълнежа отделно.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous21-05-2025
Espectro de vibracion Aparatos de equilibrado: fundamental para el operación suave y productivo de las dispositivos. En el campo de la avances moderna, donde la productividad y la seguridad del equipo son de gran importancia, los equipos de equilibrado desempeñan un tarea crucial. Estos sistemas adaptados están concebidos para balancear y fijar componentes móviles, ya sea en maquinaria manufacturera, transportes de traslado o incluso en aparatos de uso diario. Para los técnicos en soporte de dispositivos y los profesionales, manejar con sistemas de equilibrado es importante para asegurar el operación fluido y estable de cualquier mecanismo móvil. Gracias a estas alternativas innovadoras innovadoras, es posible limitar sustancialmente las movimientos, el ruido y la tensión sobre los sujeciones, mejorando la vida útil de partes importantes. De igual manera importante es el rol que juegan los sistemas de balanceo en la servicio al cliente. El asistencia experto y el mantenimiento regular aplicando estos equipos permiten proporcionar asistencias de excelente excelencia, elevando la bienestar de los clientes. Para los responsables de proyectos, la contribución en equipos de calibración y medidores puede ser importante para incrementar la productividad y eficiencia de sus sistemas. Esto es especialmente importante para los emprendedores que gestionan modestas y modestas empresas, donde cada elemento importa. Además, los equipos de ajuste tienen una extensa implementación en el campo de la seguridad y el gestión de calidad. Habilitan localizar posibles errores, previniendo reparaciones elevadas y perjuicios a los equipos. Más aún, los indicadores obtenidos de estos equipos pueden aplicarse para mejorar sistemas y mejorar la reconocimiento en buscadores de búsqueda. Las campos de uso de los dispositivos de equilibrado comprenden variadas ramas, desde la producción de vehículos de dos ruedas hasta el supervisión de la naturaleza. No importa si se considera de enormes elaboraciones productivas o modestos establecimientos caseros, los aparatos de calibración son necesarios para garantizar un operación productivo y sin paradas.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта