Регистрация

Пастет от патладжан и тахан

Автор:
ivanka
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
292
Оцени рецептата

1 голям патладжан

1 скилидка чесън голяма

3 лука шалот

1 ч.л. гарам масала

3 с.л. тахан (сусамова паста)

1 лимонова кора, ситно настъргана

3 с.л. лимонов сок

Сол на вкус

2 ч.л. зехтин

Лют червен пипер

Резени лимон (по желание)

Пресен магданоз (по желание)

1 пита, нарязана на ленти

 

Загрейте фурната до 175C. Набодете патладжана няколко пъти с вилица. Пече се в предварително загрята фурна за 30-40 минути или докато омекне и кожата е тъмно кафява. Охладете, отрежете краищата и обелете патладжана. Разбийте го в блендер или кухненски робот с чесъна, лука, гарам масалата, тахана, лимоновата кора и сок, докато стане гладка и равномерна смес. Подправете със сол. Изсипете сместа в купа за сервиране, поръсете със зехтин и се поръсва с лют червен пипер. Украсете с резени лимон и стръкчета магданоз, ако желаете. Поднесете с питка.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта