Охлюви с орехи и панчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
36 консервирани охлюва (отцедени, сокът заделен), нарязани ситно
1/2 ч сухо бяло вино
1/2 ч наситнен магданоз
4 бр. аншоа; пюрирани
1 с.л. настъргана лимонова кора
114 г панчета, нарязана на малки кубчета
2 с.л. зехтин
1/2 ч ситно нарязани орехи
2 с.л. бренди
сол и прясно смлян черен пипер
За чесновите хлебчета:
8 филийки франзела
3 с.л. зехтин
2 скилидки чесън; разполовени
Кипнете заделената течност от охлювите и виното в малка тенджера, докато се редуцира до 2 супени лъжици. Нарежете магданоза, аншоата, чесъна и лимоновата кора и ги смесете. Комбинирайте с охлювите. Запържете панчетата в голям тиган на умерен огън до златисто, като се разбърква често. Прехвърлете с решетъчна лъжица в чиния. Добавете масло в тигана и се загрява. Добавете орехите и се разбърква, докато покафенеят, около 4 минути. Добавете сместа с охлювите и се разбърква, докато се сгорещи. Върнете панчетата в тигана. Изсипете брендито и се вари, докато се изпари. Добавете виното намалете огъня. Подправя се със сол и черен пипер. Намажете сместа върху филийките и сервирайте веднага.
На филийките: Намажете двете страни на хляба с масло. Сгорещете тиган на умерен огън. Добавете хляба и запържете от двете страни. Намажете двете страни на хляба с нарязания чесън. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ