Регистрация

Охлюви с орехи и панчета

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
234
Оцени рецептата

36 консервирани охлюва (отцедени, сокът заделен), нарязани ситно

1/2 ч сухо бяло вино

1/2 ч наситнен магданоз

4 бр. аншоа; пюрирани

1 с.л. настъргана лимонова кора

114 г панчета, нарязана на малки кубчета

2 с.л. зехтин

1/2 ч ситно нарязани орехи

2 с.л. бренди

сол и прясно смлян черен пипер

За чесновите хлебчета:

8 филийки франзела

3 с.л. зехтин

2 скилидки чесън; разполовени

 

Кипнете заделената течност от охлювите и виното в малка тенджера, докато се редуцира до 2 супени лъжици. Нарежете магданоза, аншоата, чесъна и лимоновата кора и ги смесете. Комбинирайте с охлювите. Запържете панчетата в голям тиган на умерен огън до златисто, като се разбърква често. Прехвърлете с решетъчна лъжица в чиния. Добавете масло в тигана и се загрява. Добавете орехите и се разбърква, докато покафенеят, около 4 минути. Добавете сместа с охлювите и се разбърква, докато се сгорещи. Върнете панчетата в тигана. Изсипете брендито и се вари, докато се изпари. Добавете виното намалете огъня. Подправя се със сол и черен пипер. Намажете сместа върху филийките и сервирайте веднага.

На филийките: Намажете двете страни на хляба с масло. Сгорещете тиган на умерен огън. Добавете хляба и запържете от двете страни. Намажете двете страни на хляба с нарязания чесън. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта