Регистрация

Охлюви в тестена кошничка

Автор:
jordana
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
317
Оцени рецептата

36 охлюва; неотцедени

1/2 ч шардоне или сухо бяло вино

1 средно голяма глава лук, счукан

1 лук шалот; счукан

2 скилидки чесън, счукан

сол и прясно смлян черен пипер

прясно настъргано индийско орехче

1 пакет бутер тесто

1 жълтък, разбит с 3 с.л. мляко

3/4 ч масло; добре охладено, нарязано на 12 парчета

1/3 ч смлени печени лешници

3 с.л. наситнен пресен магданоз

 

Отцедете течността от охлювите в малка тенджера. Поставете охлювите в купа. Добавете виното, лука, шалота, чесъна, солта, черния пипер и индийското орехче при течността и оставете да заври. Изсипете маринатата върху охлювите. Оставете да изстине. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на 24 часа. Загрейте фурната до 210 градуса. Намажете тавичка с масло. Изрежете 36 кръга с набрашнен нож от тестото. Подредете кръговете в приготвената тава. Направете малко очертание с ножа върху всеки кръг на 1/3 от ръба. Намажете с жълтъка. Пече се, докато тестото бухне и е златисто кафяво, около 10 минути. Охлажда се леко върху решетка. С остър нож изрежете по очертанията. Изхвърлете мекото тесто от вътрешността на черупките. Намалете фурната до 190 градуса. Прецедете маринатата в голяма тенджера. Варете, докато се редуцира до 1/2 чаша. Махнете тигана от котлона и разбийте с две парченца масло. Сложете тигана на слаб огън и разбийте с останалото масло, по 1 бучка в даден момент. Смесете с охлювите, лешниците и магданоза. Регулирайте подправките. Поставете по един охлюв и малко от соса във всяка тестена черупка. Покрийте с изрязаното капаче. Пече се, докато се сгорещи. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта