Охлюви в тестена кошничка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
36 охлюва; неотцедени
1/2 ч шардоне или сухо бяло вино
1 средно голяма глава лук, счукан
1 лук шалот; счукан
2 скилидки чесън, счукан
сол и прясно смлян черен пипер
прясно настъргано индийско орехче
1 пакет бутер тесто
1 жълтък, разбит с 3 с.л. мляко
3/4 ч масло; добре охладено, нарязано на 12 парчета
1/3 ч смлени печени лешници
3 с.л. наситнен пресен магданоз
Отцедете течността от охлювите в малка тенджера. Поставете охлювите в купа. Добавете виното, лука, шалота, чесъна, солта, черния пипер и индийското орехче при течността и оставете да заври. Изсипете маринатата върху охлювите. Оставете да изстине. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на 24 часа. Загрейте фурната до 210 градуса. Намажете тавичка с масло. Изрежете 36 кръга с набрашнен нож от тестото. Подредете кръговете в приготвената тава. Направете малко очертание с ножа върху всеки кръг на 1/3 от ръба. Намажете с жълтъка. Пече се, докато тестото бухне и е златисто кафяво, около 10 минути. Охлажда се леко върху решетка. С остър нож изрежете по очертанията. Изхвърлете мекото тесто от вътрешността на черупките. Намалете фурната до 190 градуса. Прецедете маринатата в голяма тенджера. Варете, докато се редуцира до 1/2 чаша. Махнете тигана от котлона и разбийте с две парченца масло. Сложете тигана на слаб огън и разбийте с останалото масло, по 1 бучка в даден момент. Смесете с охлювите, лешниците и магданоза. Регулирайте подправките. Поставете по един охлюв и малко от соса във всяка тестена черупка. Покрийте с изрязаното капаче. Пече се, докато се сгорещи. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ