Регистрация

Охлюви в коричка

Автор:
lazova
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
231
Оцени рецептата

За маслената смес:

1 ч масло

1/4 ч ситно нарязан магданоз

8 скилидки чесън, счукан

1 лук шалот

2 с.л. сухо бяло вино

1 1/2 ч.л. сос Уорчестър

1 ч.л. пресен лимонов сок

1 ч.л. перно

2 филета аншоа; счукани

1/4 ч.л. лют сос

сол и прясно смлян черен пипер

Друго:

2 с.л. масло

36 охлюва; измити

1/4 ч лук, нарязан на кубчета

6 с.л. сухо бяло вино

бутер тесто

1 яйце

2 с.л. вода

 

За сместа с маслото: Разбийте маслото в купа. Добавете следващите девет съставки със солта и черния пипер на вкус и разбъркайте добре. Заделете. Разтопете 2 супени лъжици масло в тиган. Добавете охлювите, лука и виното и запържете леко, докато течността се изпари. Заделете и оставете да се охлади. Поставете по един охлюв във всеки отвор на съда за охлюви. Щедро покрийте с маслената смес. Поставете по парче бутер тесто, изрязано с малко по-големи размери от формичката, в която ще готвите, върху всяка порция. Подрежете тестото и уплътнете около ръба на чинията. Разбийте яйцето с вода и намажете тесто. Охладете преди да сте готови да печете за най-малко 20 минути. Загрейте фурната до 190 градуса. Пече се, докато тестото се надигне и е златисто, около 20 - 30 минути. Останалата смес с масло може да бъде замразена за 2 седмици и да се използва като чесново масло, когато е необходимо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта