Охлюви в коричка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За маслената смес:
1 ч масло
1/4 ч ситно нарязан магданоз
8 скилидки чесън, счукан
1 лук шалот
2 с.л. сухо бяло вино
1 1/2 ч.л. сос Уорчестър
1 ч.л. пресен лимонов сок
1 ч.л. перно
2 филета аншоа; счукани
1/4 ч.л. лют сос
сол и прясно смлян черен пипер
Друго:
2 с.л. масло
36 охлюва; измити
1/4 ч лук, нарязан на кубчета
6 с.л. сухо бяло вино
бутер тесто
1 яйце
2 с.л. вода
За сместа с маслото: Разбийте маслото в купа. Добавете следващите девет съставки със солта и черния пипер на вкус и разбъркайте добре. Заделете. Разтопете 2 супени лъжици масло в тиган. Добавете охлювите, лука и виното и запържете леко, докато течността се изпари. Заделете и оставете да се охлади. Поставете по един охлюв във всеки отвор на съда за охлюви. Щедро покрийте с маслената смес. Поставете по парче бутер тесто, изрязано с малко по-големи размери от формичката, в която ще готвите, върху всяка порция. Подрежете тестото и уплътнете около ръба на чинията. Разбийте яйцето с вода и намажете тесто. Охладете преди да сте готови да печете за най-малко 20 минути. Загрейте фурната до 190 градуса. Пече се, докато тестото се надигне и е златисто, около 20 - 30 минути. Останалата смес с масло може да бъде замразена за 2 седмици и да се използва като чесново масло, когато е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ