Регистрация

Ориенталски пилешки дъмплинги

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
05 Aug
|
Видяна:
962
Оцени рецептата

226 г смляно пилешко (или свинско)

1/2 ч настъргани моркови

1/4 ч ситно нарязана целина (или 1/4 чаша ситно нарязани водни кестени)

1 с.л. соев сос

1 с.л. сухо шери

2 ч.л. царевично нишесте

2 ч.л. настърган корен от джинджифил

1/2 пакет готови кори за дъмплинги

2 с.л. маргарин или масло; разтопено

Сос от сливи или сладко-кисел сос

 

За пълнежа: Запържете каймата, докато вече не е розова и отцедете. Добавете морковите, целината или водните кестени, соевия сос, шерито, царевичното нишесте и корена от джинджифил и разбъркайте добре. Напълнете корите с по една пълна супена лъжица от пълнежа. Намажете леко краищата с вода. Покрийте хубаво плънката и слепете краищата. Подредете готовите дъмплинги ги в намаслена тавичка. Повторете с останалия пълнеж и кори. Намажете с разтопеното масло. Пече се на 190 градуса във фурната за 8-10 минути или до зачервяване и докато станат хрупкави. Поднесете със сос по избор.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта