Ориенталски пилешки дъмплинги
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
226 г смляно пилешко (или свинско)
1/2 ч настъргани моркови
1/4 ч ситно нарязана целина (или 1/4 чаша ситно нарязани водни кестени)
1 с.л. соев сос
1 с.л. сухо шери
2 ч.л. царевично нишесте
2 ч.л. настърган корен от джинджифил
1/2 пакет готови кори за дъмплинги
2 с.л. маргарин или масло; разтопено
Сос от сливи или сладко-кисел сос
За пълнежа: Запържете каймата, докато вече не е розова и отцедете. Добавете морковите, целината или водните кестени, соевия сос, шерито, царевичното нишесте и корена от джинджифил и разбъркайте добре. Напълнете корите с по една пълна супена лъжица от пълнежа. Намажете леко краищата с вода. Покрийте хубаво плънката и слепете краищата. Подредете готовите дъмплинги ги в намаслена тавичка. Повторете с останалия пълнеж и кори. Намажете с разтопеното масло. Пече се на 190 градуса във фурната за 8-10 минути или до зачервяване и докато станат хрупкави. Поднесете със сос по избор.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ