Регистрация

Огретен от ряпа и синьо сирене

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1085
Оцени рецептата

4 средно големи репи, обелени и нарязани на филийки тънки като хартия

1 средно голяма глава жълт лук, обелен и нарязан на филийки тънки като хартия

4 с.л. масло, разтопено

1/2 ч сметана за разбиване

4 филета аншоа - нарязани фино

1/4 ч.л. прясно смляно индийско орехче

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/2 ч натрошено сирене Рокфор или друго синьо сирене

 

Загрейте фурната до 190ºС. Смесете ряпата и лука с разтопено масло и се поставят в квадратна или кръгла тавичка. Покрийте плътно и се поставя в предварително загрятата фурна за 30 минути. В малка тенджера на умерен огън, смесете сметаната, аншоата, индийското орехче и черния пипер. Оставете да заври и оставете да къкри за 1 минута. Извадете ряпата от фурната, махнете капака и изсипете сместа със сметаната отгоре. Поръсете с Рокфор и върнете във фурната. Печете непокрито в продължение на още 20 - 25 минути.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта