Регистрация

Нискокалорична баклава

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
929
Оцени рецептата

225 г шамфъстък, обелен, смлян 

3 с.л. захар 

3/4 ч.л. смляна канела 

1 1/2 ч розова вода 

225 г точени кори 

1/2 ч нискокалоричен маргарин - разтопен 

Сироп от розова вода 

Цели зърна карамфил, по желание 

 

Смесете шамфъстъка, захарта, канелата и розовата вода в малка купа. Като използвате половината от точените кори, поставете три листа на дъното на леко намазана правоъгълна тава. Намажете с малко маргарин. Поръсете равномерно със сместа с ядките. Поставете останалите кори върху пълнежа, като мажете с маргарин след всеки трети лист кори, както и върху най-горния. Нарежете баклавата на 1 см интервали ромбовидно по диагонал. Печете на 200С в продължение на 25 минути или до златисто. Извадете върху решетка и оставете да се охлади напълно. Поръсете със сиропа от розова вода равномерно отгоре и се оставя да кисне няколко часа. Набодете по желание по 1 зърно карамфил във всеки ромб.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта